Kulinarne podróże przez historię
13 kwietnia, 2023Wiadomości / Kultura i rozrywka / Tarnowiec
W Gminnym Ośrodku Kultury w Tarnowcu odbyły się warsztaty kulinarne "Co jedli Kosynierzy".
W środę (12 kwietnia) w Gminnym Ośrodku Kultury w Tarnowcu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu Projektu pn. "Powstanie Styczniowe w wielu odsłonach - PoznajeMy Naszą Historię" w ramach "Programu Dotacyjnego Biura Programu Niepodległa Powstanie Styczniowe 1863 - 1864".
Co jedli Kosynierzy? Na to pytanie uczestnicy odpowiadali podczas warsztatów. Przykładowe dania z epoki z pomocą uczestników przygotował Henryk Koerner. Zaskakujące swoją prostotą i smakiem dały pogląd zebranym, że powstańcy nie mieli łatwo również w kwestiach kulinarnych. Bardzo dużo zależało od przychylności okolicznych mieszkańców i właścicieli majątków dworskich.
Panie z KGW Łubno Opace na bieżąco przygotowywały proziaki dla wszystkich zebranych.
Kilka godzin spędzonych w "Powstaniowych" klimatach na długo zostanie w pamięci uczestników warsztatów.
Dziękujemy wszystkim, którzy zaangażowali się w przygotowanie warsztatów i za aktywny udział.
Co jedli Kosynierzy? Na to pytanie uczestnicy odpowiadali podczas warsztatów. Przykładowe dania z epoki z pomocą uczestników przygotował Henryk Koerner. Zaskakujące swoją prostotą i smakiem dały pogląd zebranym, że powstańcy nie mieli łatwo również w kwestiach kulinarnych. Bardzo dużo zależało od przychylności okolicznych mieszkańców i właścicieli majątków dworskich.
Panie z KGW Łubno Opace na bieżąco przygotowywały proziaki dla wszystkich zebranych.
Kilka godzin spędzonych w "Powstaniowych" klimatach na długo zostanie w pamięci uczestników warsztatów.
Dziękujemy wszystkim, którzy zaangażowali się w przygotowanie warsztatów i za aktywny udział.
Źródło: GOK Tarnowiec
Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!